Warme chocoladetaart

Een heerlijke warme chocoladetaart die we terugvonden in knack...

Ingrediënten

250 g boter - 250 g zwarte chocolade - 8 eieren - 40 g bloem - 150 g suiker

Bereiding

Smelt de zwarte chocolade samen met de boter in een warm waterbad. Klop 8 eiwitten tot schuim met de suiker. Spatel het eigeel erbij. Voeg voorzichtig de bloem, chocolade en boter toe en roer. Bak de taartjes gedurende 6 min in een oven van ongeveer 175°C.

Tips

Spatel voorzichtig
Bij het mengen van het eiwit en de eigelen, moet je voorzichtig spatelen, zodat het eiwitschuim zijn volume behoudt.
Huishoudelijke oven's
Een huishoudelijke oven moet de 10% hoger laten warmen dan in een professioneel recept aangeduid staat. De oven in een restaurantkeuken is altijd iets heviger
Bron Recept: Ronald Stas
Bron: Carine Vandeplas