|
Peren Chocoladetaart
Het is langer geweten dat peren en chocolade een zéér goede combinatie vormen. Alle grote chefkoks hebben wel een recept uit hun mouw getoverd waar ze deze twee ingridienten met elkaar mengden. Hier krijgt u dan ook een heerlijke chocoladetaart met bladerdeeg en peren.
Het recept maakt gebruik van MonChou, dit is een verse roomkaas van Campina. Hou uzelf niet tegen om te experimenteren met andere merken natuurlijk!
|
|
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg - 4 rijpe maar stevige handperen - 4 eieren - 100 gram zachte MonChou - 60 gram suiker - 50 gram pure chocolade
|
Bereiding
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 23 cm. Bekleed een springvorm (ø 20 cm) met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem met bakpapier en verdeel hierover een 'blinde' vulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen). Bak de taartbodem 15 minuten in de oven. Verwijder de 'blinde' vulling met het bakpapier. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.
Halveer intussen de geschilde peren en verwijder de klokhuizen. Pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.
Splits de eieren, verdeel de eidooiers over twee kommen. Klop 2 eidooiers los en roer ze door de perenpuree. Voeg aan de andere 2 eidooiers de zachte MonChou en de suiker toe en klop tot het mengsel glad en romig is.
|
|