Ingrediƫnten
200 g roomboterkoekjes verkruimeld - 100 ml melk - 2 el brandewijn - 200 g zachte boter - 200 g suiker - 3 eieren, gesplitst - 2 tl vanille-essence - 4 el cacaopoeder - 100 g gepelde amandelen geroosterd en grof gehakt - plantaardige olie om in te vetten
|
Bereidingswijze
1 - Doe de koekjes in een diepe kom. Giet de melk en de
brandewijn erop en laat de koekjes weken tot alle vloeistof opgenomen is.
2 - Meng in een andere kom boter en suiker tot een romige massa. Roer de eierdooiers erdoor. Voeg vervolgens
de vanille-essence, het cacaopoeder en de gehakte amandelen toe.
|
|
|
3 - Klop in een schone, droge kom de eiwitten stijf. Spatel
de geklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en daarna door de zachte koekjes. Vet een rechthoekige
cakevorm in met olie, giet het mengsel erin en strijk het
oppervlak glad. Laat de taart 4 uur in de diepvries opstijven. Neem de taart 30 min. voor het serveren uit de diepvries en zet hem in de koelkast. Stort de tourta tsokolalas psigiou op een schaal en snijd hem in dunne plakken.
|
|